Hoạt động chuyên môn Nghiên cứu khoa học Lĩnh vực nghiên cứu Dinh dưỡng lâm sàngAn toàn thực phẩmDinh dưỡng cộng đồng Các đề tài và xuất bản phẩm Đào tạo Giới thiệu trung tâm đào tạo Chương trình đào tạo Thư viện Giáo trình/Bài giảng Hoạt động Đào tạo Dành cho học viên Luận án của học viên Hợp tác quốc tế Lĩnh vực hợp tác Đối tác quốc tế Các hoạt động Chiến lược Dinh dưỡng Quản lý nhà nước Kiểm tra nhà nước về thực phẩm nhập khẩu Thanh tra, kiểm tra về ATTP Thông tin - giáo dục dinh dưỡng Thông tin, giáo dục truyền thông Dinh dưỡng phòng chống COVID-19 Tài liệu truyền thông dinh dưỡng Tra cứu đề tài Số liệu thống kê Thư viện điện tử Dịch vụ Kiểm nghiệm VSATTP Khám tư vấn dinh dưỡng Sản phẩm dinh dưỡng (NINFOOD) Công bố các sản phẩm thực phẩm Giới thiệu Viện Dinh dưỡng Quốc gia Giới thiệu Khoa Khám tư vấn dinh dưỡng trẻ em - Viện Dinh dưỡng Quốc gia Dinh dưỡng cho trẻ đề kháng kém-nguồn VTV2 Liên kết Website WHO UNICEF Cục ATVSTP Nutrition-USA ENN MOH Viet Nam FANTA SMART Nutrition Survey Trung tam TTGDSK TW WHO Library HINARI WHO Library eLENA WHO In Viet Nam Sức khỏe & đời sống Thư viện Nestlé Vi chất dinh dưỡng Tạp chí Y học dự phòng NINFOOD Link liên kết Hợp tác quốc tế National Institute of Nutrition Cập nhật: 5/24/2017 - Lượt xem: 29212 NATIONAL INSTITUTE OF NUTRITIONDirector: Associate Professor LE THI HOP, MD. PhD Click here to download NIN leaflet to your computerThe leading institution responsible for nutrition in whole countryAddress: 48B Tang Bat Ho Street, Hanoi, Vietnam Tel: (84-4) – 39713784; (84-4) -39717090. Fax: (84-4) - 39717885 E-Mail: ninvietnam@viendinhduong.vnWebsite: http://www.nutrition.org.vnThe establishment of national institute of nutrition The National Institute of Nutrition (NIN) under Ministry of Health was established in 1980 by the Government of Vietnam.The NIN is the leading institution responsible for research, training and implementation activities in the field of nutrition, food sciences and clinical nutrition for the whole country of Viet Nam. ResponsibilitiesResearch on nutritional requirements and dietary intake of Vietnamese people in relation to physiological status and socio-economic conditions of the country.Food and nutrition surveillance, nutritional epidemiology studies and other nutrition-related health problems.Research on nutritive values and health aspects of Vietnamese foods.Research on food hygiene and food safety·Research on the measures for improving nutritional status, food hygiene and food safety condition.Developing the food- based dietary guidelines for Vietnamese people.Coordinating the nutrition network for the whole country and implementing the different nutrition action programs.Assisting the Government in developing the nutrition policy.Major achievementsAssessment of nutritional status and dietary intake of Vietnamese people in different ecological regions, every year and or a period of time.Epidemiology of major nutritional deficiencies and disorders (surveys, community trial).Establishing the Dietary Allowances and Food Based Dietary Guidelines for Vietnamese people and the development of a Nutrition Policy in Vietnam (update 2006).Developing and updating food analysis data, establishing the Vietnamese Nutritive Composition Table (update 2007).Investigating food safety and food hygiene control, development of Standard Laboratory of Food safety and Food Hygiene, contributing to the development of food regulations.Research on nutrition problems in transition period (research program).PhD training in community Nutrition and in collaboration with Hanoi Medical College in training Master of Science in community nutrition.Implementation of National Nutrition Strategy (NNS). National focal point for nutrition coordination of Protein Energy Malnutrition Program (PEM) and micronutrient deficiencies (Vitamin A and iron deficiency control programs).Implementation of nutrition education and nutrition surveillance activities. Institutional collaborationThe NIN has set up cooperative relationship with such international agencies as UNICEF, WHO, FAO, The Netherlands Government, ADB, WB, ILSI as well as many Non-Governmental Organizations and other research institutions/Universities including WU (Netherlands), INMU (Thailand) and Universities of Japan, University of Los-Banos (the Philippines), IRD, GRET (France). The Institute has expanded the international cooperation in training and scientific research, involving the University of Sydney, University of Queensland and Queensland University of Technology (2008).The National Institute of Nutrition has been appointed as the WHO national participating Institution for Food Contamination Monitoring (1995), as the SEAMEO-TROPMED Collaborative Center in Community Nutrition (1994) and as the National Focal Point for Nutrition (1995) and the National Nutrition Strategy (2001). StaffingThe NIN has a scientific and research staff of 130 people, of whom 6 are Assoc. Professors, 25 PhD., 33 MPs., about 90 undergraduate and graduate technicians and a support staff, mainly from medicine and from other disciplines.Director: Associate Professor Le Thi Hop, MD. PhD Tel. (84-4) 3 971 6959; E-mail: lethihop@viendinhduong.vn; hopnin@hn.vnn.vn Deputy Directors Nguyen Thi Lam, Assoc. Prof.; PhD; Tel. (84-4) 3 971 3086; E-mail: nguyenthilamnin@yahoo.com Le Danh Tuyen, PhD.MD; Tel. (84-4) 3 821 0049; E-mail: ledanhtuyen@gmail.com; ledanhtuyen@dinhduong.org.vnLe Bach Mai, Assoc. Prof.; PhD; Tel. (84-4) 3 971 5127; E-mail: bachmai_nin@yahoo.com; lebacmai@dinhduong.org.vnDepartments: Department of School & Occupational NutritionDr. Le Nguyen Bao Khanh; Tel 84-4-3 971 5926 Department of Community Nutrition Assoc. Prof. Dr. Le Bach Mai ; Tel 84-4-3 971 5127Department of Applied Nutrition & Nutrition SurveillanceDr. Le Danh Tuyen; Tel. 84-4-3 971 6139 Department of Clinical Nutrition & Dietary Therapy Dr. Pham Thi Thu Huong; Tel. 84-4-3 921 1758 Department of Micro-nutrient Research & Application Assoc. Prof. Dr. Nguyen Xuan Ninh; Tel. 84-4-3 971 9280. Department of Food Sciences & Food Hygiene & Safety Assoc. Prof. Dr. Ha Thi Anh Dao; Tel. 84-4-3 821 1413 Department of Nutrition Biochemistry & Metabolism Dr. Vu Thi Thu Hien; Tel 84-4-3 971 0576 Food & Nutrition Training Center Dr. Pham Thi Thuy Hoa; Tel. 84-4-3 972 4030 Nutrition Information, Education & Communication Center Dr. Hoang Kim Thanh; Tel. 84-4-3 971 3090 Food & Nutrition Technology Center Ms. Do Thi Bao Hoa; Tel. 84-4-3 971 6293 Nutrition Counseling Center Dr. Le Thi Hai; Tel. 84-4-3 972 0554 Planning & Supply Section Dr. Nguyen Chi Tam; Tel. 84-4-3 971 6995 Scientific Research Management Section Assoc. Prof. Dr. Pham Van Hoan; Tel. 84-4-3 971 6100 Nutrition Network Coordination Section Mr. Phan Van Huan; Tel. 84-4-3 971 6286 Personnel and Administration Section Mr. Hoang Viet Thang; Tel. 84-4-3 821 1713 Finance and Bookkeeping Section Mrs. Nguyen Tuyet Le; Tel. 84-4-3 971 6060 Tin liên quan Giới thiệu Dự án Cải thiện An ninh thực phẩm hộ gia đình phụ nữ nông thôn nghèo thông qua mô hình chế biến thực phẩm dinh dưỡng qui mô nhỏ ở Việt Nam Chuyến công tác của Ban thư ký phong trào mở rộng dinh dưỡng đến Viện nghiên cứu lập pháp Quốc hội Việt Nam Dự án Hỗ trợ hoạt động truyền thông cho bà mẹ ở khu vực nông thôn Việt Nam để cải thiện chất lượng bữa ăn bổ sung cho trẻ nhỏ (6-24 tháng tuổi) Giới thiệu dự án RAS/6/073 tại Việt nam Dự án IDRC Canada triển khai hoạt động Sơ kết một năm triển khai dự án tại 3 tỉnh Lào Cai, Lai Châu và Hà Giang Dự án IDRC Canada triển khai hoạt động điều tra ban đầu tại 3 tỉnh Lào Cai, Lai Châu và Hà Giang